11. feb 2020

MHWirth: – Avhengig av solide underleverandører

MHWirth

Attraktiv fagkompetanse og HSE-fokus trekkes frem som noen av de viktigste årsakene til at On & Offshore Services gjennom en årrekke har vært foretrukken leverandør til riggutstyrs-aktøren MHWirth.

Med sin solide forankring på fem kontinenter er MHWirth en av verdens ledende aktører innen drilling-systemer og tilknyttede løsninger. Selskapet er idag spesialister på leveranser til alt fra reservoar, produksjon og hele livssykluser til oljefelt.

Leder for selskapets ettermarkedsavdeling for Europa, Øystein Sunde Pedersen, sier selskapet er helt avhengig av gode og solide underleverandører for å kunne levere på et høyt nivå til sine kunder.

– Vi har et stort behov for å kunne skaffe oss riktig og skreddersydd fagkompetanse der vi trenger det – når vi trenger det. Da er en solid underleverandør vi kan stole på svært viktig for oss, forteller Sunde Pedersen.

West Linus, Transocean Spitsbergen og klasseprosjekter på sokkelen

MHWirth har gjennom en årrekke benyttet OOS som foretrukken underleverandør i ettermarkedet. Selskapet har nylig bidratt på flere vedlikeholds-, klasse- og installasjonsjobber på ulike siter for utstyrs-kjempen.

– OOS har for eksempel vært sterkt involvert i flere offshore RNX-installasjoner på to Seadrill-rigger, samt bidratt tungt i SPS-prosjekter for Transocean Spitsbergen i Ølen på Vestlandet. For øyeblikket har vi også folk fra OOS involvert i flere av våre pågående klasseprosjekter på den norske sokkelen.

– For øyeblikket har vi også innleid personell fra OOS som sitter her hos oss og bidrar i våre prosjekter. Da jobber OOS-personellet i praksis som våre ressurser, og viser seg ute hos kunder eller andre som MHWirth-representanter i våre kjeledresser.

Ressursbehovet til MHWirth varierer som oftest mellom behov for kortere oppdrag, som ved vanlige installasjonsjobber, eller behov for mer omfattende avtaler.

– Da kan OOS for eksempel også levere supervisor-personell til våre prosjekter over en lengre tidsperiode, forklarer han.

MHWirth2

Utover tilgang på personell og fagressurser tilbyr OOS også MHWirth leie av verktøy-containere. Disse leveres fylt med skreddersydd utstyr etter behov.

– På forhånd kartlegger OOS behovet vårt og hva vi trenger til jobben. Så sørger de for transport av containeren til siten verktøyet trengs på. Dette er svært nyttig for oss, og gjør at vi kan redusere interne beholdninger av utstyr, sier han.

HSE på topp

Kompetanse og god dialog trekkes frem som viktige årsaker til det godt etablerte samarbeidet.

– Vi opplever dem som løsningsorienterte og solide å samarbeide med. De kan gi oss riggere, sveisere, hydrauliske mekanikere og ellers kompetansen vi trenger.

Sunde Pedersen sier det likevel særlig er selskapets HSE-fokus som står frem.

– Det er ingen tvil om at OOS tar HSE på største alvor. Dette er svært viktig for oss, og det er tydelig svært viktig for dem også. Vi sparrer ofte og sørger for å spille hverandre gode.

– Dette kommer også som et resultat av den ærlige og åpne dialogen vi ellers har med dem. Ingen spørsmål er for små eller for store til å kunne drøftes. Vi blir også alltid møtt med respons og konstruktiv kritikk om det trengs, sier Sunde Pedersen.

Lojalitet i retur

Gjennom årene har OOS også vist lojalitet mot MHWirth.

– Dette er et viktig trekk ved underleverandører. Det handler om at vi er avhengig av forutsigbarhet i hverdagen. Vi må vite hva vi kan forholde oss til, forklarer han.

Lojaliteten kom særlig til syne under markedsendringene forårsaket av bransjenedturen rundt 2014. Da kunne OOS gått i konkurranse med MHWirth på flere områder.

– Det valgte de å ikke gjøre, og tilbydde oss i stedet lojalitet som leverandør. Det har de overholdt siden. De har heller ikke tilbudt sine tjenester til andre i konkurrerende situasjoner, noe vi setter stor pris på.

– En viktig kunde og samarbeidspartner

Mikal Morgan, Senior personellkoordinator i OOS, setter pris på skussmålene fra hva han kaller «en svært viktig kunde og samarbeidspartner».

– Vi har hatt et nært og godt samarbeid i både gode og dårlige tider, og vårt personell er med på mange spennende prosjekter og utfordrende jobber i Norge og verden forøvrig. Det setter vi pris på.

– Nå ser vi frem til å utvikle samarbeidet vårt videre i årene som kommer.

Les mer om MHWirth her